PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Podjetja lahko pol leta brezplačno pošiljajo elektronske račune

23 marca, 2020

Podjetje Genis je gospodarstvu priskočilo na pomoč z brezplačnim vodenjem in pošiljanjem elektronskih računov za naslednje pol leta. Genisova poteza podjetjem lahko podjetjem prinese občutne prihranke in jih brez začetne investicije pripravi na digitalno poslovanje s kupci.

Podjetje Genis, eden vodilnih ponudnikov informacijskih rešitev in storitev za digitalno poslovanje podjetij in javnih ustanov, je v okviru pobude Digitalna solidarnost ponudilo 6-mesečno brezplačno uporabo storitev za vodenje izdanih računov
i-Računi. Poleg solidarnostne note za podjetja, ki se v času kriznih razmer soočajo z upadom prihodkov, so i-Računi odlična rešitev v boju zoper širitev novega korona virusa. Omogoča namreč popolnoma digitalen postopek izdaje računa, od priprave in odobravanja računa do kreiranja in pošiljanja standardnega elektronskega računa v formatu eSLOG za proračunske uporabnike v sistem UJPnet ali podjetjem prek sistemov eizmenjave, kot sta bizBox in bančni kanal. Storitev ponuja tudi enostavno pošiljanje elektronskih računov po elektronski pošti v formatu eSLOG ter v datoteki PDF. Genisova solidarnostna ponudba vključuje brezplačno uporabo paketov za podjetja vseh velikosti, in sicer List za pošiljanje do 10 računov mesečno, Veja za pošiljanje do 30 računov mesečno in Deblo za pošiljanje do 100 računov mesečno.

»V podjetju Genis se zavedamo izzivov, s katerimi se srečujejo storitvena in proizvodna podjetja. S polletno brezplačno uporabo storitve i-Računi jim želimo pomagati tako v trenutnem obdobju izrednih razmer kot v času po epidemiji, ko bo treba ponovno zagnati dejavnost in čakati na prihodke,« je razložila Ana Štefančič, direktorica operacij v podjetju Genis.

Pomembna korist Genisove solidarne akcije je tudi v tem, da podjetjem omogoča preizkus digitalnega poslovanja s kupci brez začetnih investicij v strojno in programsko opremo. Poleg tega postanejo dobavitelji s pošiljanjem eračunov v formatu e-Slog tudi prijaznejši do svojih kupcev. »Prejem standardnega strukturiranega eračuna na strani kupca močno zmanjša administracijo pri zajemu in obravnavi dobaviteljevih računov,« je še izpostavila Ana Štefančič. Prejem eračunov odpravi potrebo po skeniranju računov in ročnemu vpisovanju opisnih podatkov, kar ustvari občutne časovne prihranke, odpravi napake pri vnosu in posledično zniža stroške.

Genisova poteza podjetjem, glede na obseg izdanih računov, precej zniža stroške. Dejanska cena izdanega računa je namreč precej višja od poštne znamke (0,46 eur). Po nekaterih ocenah znaša skupen strošek izdanega računa od 10 do 20 evrov in več, kar vključuje tako materialne stroške kot tudi stroške dela in oportunitetne stroške.

Akcija je zanimiva tudi zaradi reševanja problema tveganja prenosa virusa prek prejetih papirnih računov. Podjetja namreč lahko pozovejo svoje dobavitelje, ki nimajo možnosti izdaje eračunov, da to brezplačno izvajajo prek storitve i-Računi. Vključevanje dobaviteljev v storitev i-Računi je sicer že brezplačno za vse dosedanje uporabnike Genisovih informacijskih rešitev za digitalno poslovanje e-GenDoc.

Več informacij o storitvi i-Računi je na voljo na spletni strani: https://i-racuni.genis.si/.

Za pridobitev brezplačne 6-mesečne uporabe je ob naročilu izbranega paketa treba vnesti promocijsko kodo SOLIDARNOST. Celoten postopek od prijave do začetka uporabe poteka v elektronski obliki.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.