PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Osnovnošolci spoznali delo v Genisu

3 decembra, 2014

Podjetje Genis je v okviru akcije Gospodarske zbornice Slovenije Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše odprlo svoja vrata gorenjskim osmošolcem in devetošolcem.

Direktor podjetja, Janko Štefančič, je učencem, ki so pred izbiro nadaljnjega šolanja in njihovim staršem predstavil dejavnost podjetja ter svojo karierno pot, ki ga je vodila od gimnazijca, do direktorja uspešnega informacijskega podjetja. Poleg poklica inženirja informatike je predstavil tudi delo poslovnih analitikov, testerjev programske opreme in podpornega osebja. Učencem je razložil proces izdelave poslovnega računalniškega programa in jim dal koristne napotke, katera znanja in spretnosti potrebujejo za kariero na področju računalništva.

Učenci so dobili tudi praktične informacije, kako naj se lahko lotijo prvih korakov pri programiranju, po predavanju pa so si ogledali še delovne prostore in spoznali tipičen delovnik zaposlenca v podjetju. Podjetje Genis se sicer aktivno vključuje v programe praktičnega dela za srednješolce, v času študijskih počitnic pa študentom računalništva in informatike omogoča pridobivanje praktičnih izkušenj prek sodelovanja na aktivnih razvojnih projektih.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.