PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Mobilno podpisovanje računov poveča učinkovitost nabavnega procesa

6 novembra, 2018

Mobilna informacijska rešitev Genis m-Računi omogoča takojšnje podpisovanje in skrajšanje procesa potrjevanja prejetih računov, kar podjetjem omogoča izkoriščanje bonitet zaradi predčasnih plačil pa tudi hitrejšo nabavo, ko se zahteva predplačila.

Podjetje Genis je ponudilo nov produkt m-Računi, mobilno različico informacijske rešitve za obvladovanje prejetih računov e-Računi. Spletna mobilna aplikacija m-Računi uporablja novo Genisovo mobilno platformo
m-GenDoc in je namenjena pregledovanju in podpisovanju prejetih računov na vseh mobilnih napravah, ki uporabljajo operacijske sisteme Android in iOS. Odlikuje jo prijazen ter intuitiven uporabniški vmesnik, prek katerega imajo uporabniki enostaven pregled nad računi, ki jih morajo potrditi, ter nad njihovimi statusi. Poleg pregledovanja in podpisovanja lahko račune tudi zavračajo ali posredujejo v dodatno pregledovanje drugim uporabnikom. m-Računi zagotavlja visoko varnost, kar je pri mobilni uporabi pomembnih poslovnih dokumentov ena ključnih poslovnih zahtev. Poleg enostavne prijave z uporabniškim imenom in geslom podpira tudi dostop prek šifriranih
VPN-povezav. Uporabniki tako pri podpisovanju računov niso več vezani na svoje delovno mesto znotraj poslovnega omrežja ali na uporabo prenosnih računalnikov, temveč lahko račune podpišejo vedno in povsod.

»Možnost podpisovanje računov je še posebej koristno za podjetja, kjer podpisniki veliko časa preživijo stran od svojega službenega računalnika.
Z m-Računi uporabnik račun podpiše takoj, ko mu je posredovan v potrditev, na primer če gre za nujne nabave materiala, za katere se zahteva avans, ali če dobavitelj ponuja popuste v primeru predčasnih plačil,« je dejal Janko Štefančič, direktor Genisa.

Spletna aplikacija m-Računi uporabniku ponuja hiter osnovni pregled računov, ki ga čakajo za podpis. Za vsak račun ima na voljo glavne podatke, če želi pa si tudi ogleda dokument. Račun lahko podpiše ali zavrne oziroma posreduje v pregled drugim uporabnikom. Ob tem lahko vidi tudi status računa ter pogleda kronologijo obdelave. Za vsak račun se vodijo tudi opombe, ki služijo za komunikacijo med uporabniki.

»Prednost m-Računov je tudi ta, da za podpis računa ni treba zaganjati računalnika. Nalogo se izvede v nekaj sekundah, kar je še posebej priročno, če se podpisnik nahaja na sestanku ali na službeni poti. Poleg tega imajo uporabniki mobilni telefon praktično vedno pri sebi, kar pomeni, da za nujen podpis računa res ni več treba čakati,« je še povedal Štefančič.

Ker je m-Računi spletna mobilna aplikacija, uporabniki do nje dostopajo z različnimi napravami, seveda v skladu z varnostno politiko podjetja. Uporabniška izkušnja je prilagojena trenutni napravi, pri čemer so prilagojene tudi same funkcionalnosti aplikacije. Z vidika prijaznosti uporabe sledi sodobnim mobilnim trendom, zato je uporaba intuitivna in ne zahteva dodatnega usposabljanja.

Mobilna spletna aplikacija m-Računi je uporabnikom informacijske rešitve
e-Računi, ki je eden najpogosteje uporabljenih modulov procesnega dokumentnega sistema Genis e-GenDoc, na voljo brezplačno.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.