PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Jeseniški gimnazijci spoznali čare inženirskih poklicev – tudi v informatiki

17 novembra, 2023

Genisov strokovnjak za procese in tehnologije pri razvoju informacijskih rešitev, Andrej Škufca, je nastopil na dogodku ‘KAMbi pa ti?’, ki je potekal v sklopu projekta »Inženirke in inženirji bomo!«, 10. novembra, na Gimnaziji Jesenice.

Škufca je jeseniškim gimnazijcem najprej predstavil svojo pot, ki ga je vodila do poklica sistemskega inženirja. Povedal je, da ga pri delu najbolj navdušuje reševanje izzivov in doseženi rezultati. Njegov fokus pri delu in največje zadovoljstvo je, da lahko s stalnim širjenjem obzorja in znanja prispeva, da podjetje napreduje pri izvajanju projektov ter stalno izboljšuje zadovoljstvo svojih uporabnikov. »Še posebej, če se pri tem z ekipo zabavamo in to delamo z roko v roki, v timskem duhu,« je izpostavil Škufca.

Vsi štirje govorci, Špela Poklukar (Endava), Noel Gregori (SIJ Acroni), Ažbe Kavčič (Iskraemeco) ter Andrej Škufca (Genis), so se strinjali, da je bistvo inženirstva iskanje rešitev za probleme. »Nikoli ne smeš odnehati, do rešitve je treba priti, včasih le traja malce dlje,« je pri tem dejal Škufca in dodal: »Inženirski poklici so inovativni in pustolovski, s tem boste lahko tudi v službi raziskovali. Če imate pustolovskega duha, je inženirski poklic za vas.«

Podjetje Genis je k promociji naravoslovnih, tehnoloških, inženirskih in matematičnih (STEM) poklicev kot partner projekta »Inženirke in inženirji bomo!« pristopilo februarja 2022. Sicer pa že od leta 2013 prenaša svoje izkušnje osnovnošolcem in dijakom v projektu Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki ga prireja Gospodarska zbornica Slovenije. Poleg tega dijakom in študentom informatike nudi različne oblike pridobivanja znanj in sodelovanja pri razvojnih projektih, od srednješolske in študijske prakse do počitniškega dela.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.