PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Genisov procesni dokumentni sistem po 25 letih še vedno med najbolj zaželenimi rešitvami za poslovno digitalno preobrazbo

9 oktobra, 2019

Podjetje Genis, ki je pred 25 leti začelo kot pionir na področju digitalizacije poslovanja, s pospešenim razvojem in rastjo na področju procesnih dokumentnih rešitev za gospodarstvo ponovno potrjuje, da so pri digitalizaciji na prvem mestu ljudje in organizacija.

KRANJ, 11. junij 2019 – Podjetje Genis, vodilni ponudnik informacijskih rešitev za digitalno poslovanje podjetij in javne uprave, je obeležilo 25 letnico delovanja na najboljši način: z rastjo na ključnih poslovnih področjih kot so zaposleni, razvoj in stranke. Podjetje s tem potrjuje uspešnost svoje strategije razvoja inovativnih informacijskih rešitev, ki prinašajo najboljše prakse v organizaciji, procesih in uporabi tehnologije. Temu vodilu je bilo podjetje zvesto ves čas, od prvih projektov elektronskega poslovanja v največjih slovenskih podjetjih ter javne uprave do obvladovanja enega največjih tržnih deležev v segmentu 500 največjih podjetij. Danes njegove procesne dokumentne rešitve e-GenDoc uporabljajo najbolj uspešna podjetja iz dejavnosti proizvodnje, turizma, financ in javnih storitev.

»Genis je eno redkih slovenskih informacijskih podjetij, ki mu je uspelo, da po toliko letih delovanja še vedno raste in se razvija. Zasluga za to gre predvsem zaposlenim ter strankam, ki nam zaupajo, kar pa je seveda tudi obveza. Po eni strani, da skrbimo za svoje zaposlene in po drugi strani, da strankam zagotavljamo odlično uporabniško izkušnjo, kakovostne rešitve in odzivno podporo,« je dejal Janko Štefančič, direktor podjetja Genis.
Od leta 1994, odkar posluje podjetje Genis, so tržišče poslovnih informacijskih tehnologij krojili različni trendi, od integralnih informacijskih sistemov, orodij za osebno produktivnost in brezpapirnega poslovanja do računalniškega oblaka. Vendar je bilo podjetje že na samem začetku svoje poti posebno, saj je svoje rešitve utemeljevalo na izboljšavah pri sodelovanju in vodenju.

»Digitalna transformacija poslovanja temelji na načelih, ki smo jih v Genisu zagovarjali že ob ustanovitvi. Gre za boljšo izkoriščenost znanja, širšo uporabo informacij in skupinsko delo, ki ob poenostavitvah in standardizaciji procesov povečajo učinkovitost, znižajo stroške in izboljšajo varnost poslovanja,« razložil Štefančič.

Med podjetji, kjer je Genis najprej usvajal in nadgrajeval najboljše prakse so na primer Lek, BSH, Color, SAVA, ETI Izlake, Intereuropa in Mladinska knjiga. V zadnjem času si je ravno zaradi svojih prepoznavnih izkušenj ter dovršenih informacijskih rešitev, kot je procesni dokumentni sistem e-GenDoc utrl pot v mednarodne poslovne skupine, kot so Wietersdorfer, Odelo, E.G.O, Trelleborg, Soudal Group in Impol.

Podjetje je leta 1996 pričelo sodelovati tudi s slovensko javno upravo in sicer s prenovo in digitalizacijo matičnih knjig. Z uporabo Matičnega registra in ostalih državnih registrov, interoperabilnih rešitev ter storitev e-storitev, ki so jih razvili v Genisu, je Slovenija leta 2007 po meritvi Evropske komisije o razvitosti elektronskih storitev v državah članicah EU dosegla 2. mesto, leta 2009 pa je zasedla 2. mesto med EU-državami glede dostopnosti osnovnih storitev e-uprave. Leta 2013 pa je na osnobvi Matičnega registra Slovenija osvojila prvo nagrado Združenih narodov UNPSA za najboljšo informacijsko rešitev. Leta 2018 je za storitev Digital alive pension, ki temelji na tehnologijah blockchain od Evropske komisije pridobilo certifikat Pečat odličnosti (Seal of Excellence).

O razvojni naravnanosti in inovativnosti podjetja priča tudi dejstvo, da je njegov procesni dokumentni sistem e-GenDoc še vedno edina informacijska rešitev z zlatim nacionalnim priznanjem za inovativnost, ki ga podeljuje Gospodarska zveza Slovenije. Med tehnološkimi nagradami velja omenit nagradi za najboljšo rešitev, sta mi jo podelili podjetji Microsoft in IBM. Podjetje danes sodeluje v številnih strokovnih in poslovnih združenjih, kot so ZIT, Zitex, KC eGovernmet, SBC, AHK in drugi.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.