PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Genis z Lotusom sledi razvojnim strategijam državne uprave in gospodarstva

30 junija, 2014

IBM Lotus Domino/Notes ponuja javnim in zasebnim organizacijam tisoč in en način možnosti za razvoj in prenovo poslovnih aplikacij, dokumentnih rešitev, mobilno delo, sodelovanje in povezovanje, ki so na voljo brez novih naložb v informacijske tehnologije.

Slovenska javna uprava, proizvodna podjetja in finančne ustanove uporablja cenovno najbolj ugodne tehnologije za podporo skupinskemu delu – IBM Collaboration Solution (prej Lotus Domino/Notes). Podjetje Genis, ki je že 20 let vodilni ponudnik poslovnih informacijskih rešitev ter storitev na tehnologijah IBM Lotus, ponuja javni upravi ter organizacijam iz gospodarstva dobre prakse, s katerimi dosedanje naložbe v sisteme Lotus izkoristijo za tudi podporo novim poslovno-organizacijskim izzivom kot so zniževanje stroškov, povečanje produktivnosti ter izboljšanje sodelovanja v oddelkih in med službami na ravni javne uprave ter s strankami oziroma s poslovnimi partnerji. V podjetju uporabnikom Lotusa omogočajo različne napredne možnosti uporabe teh tehnologij, od izgradnje portalov za zaposlene in javno uporabo, samostojnega razvoja poslovnih aplikacij ter rešitev za obvladovanje uspešnosti do naprednih zmožnosti za sodelovanje in povezovanje (enterprise social) ter mobilno delo. Tako lahko uporabniki teh tehnologij, bodisi v javnem bodisi v zasebnem sektorju uvedejo in podprejo nove delovne koncepte, ki temeljijo na sodobnih informacijskih storitvah, že z dosedanjimi tehnološkimi naložbami in v okviru tekočih pogodb.

Javna uprava je največji uporabnik Lotusa

Samo v javni upravi danes s tehnologijo IBM Lotus poleg osrednjega dokumentnega sistema SPIS podpirajo prek 17.000 elektronskih poštnih predalov. S prehodom na različico, do katere so licenčno upravičeni brez dodatnih naložb pridobijo vrsto novih funkcionalnosti, vključno s spletnimi in mobilnimi rešitvami. Poleg tega imajo tudi možnost posodobitve sedanjih namiznih poslovnih aplikacij ter dokumentnih zbirk za uporabo prek spleta oziroma v zasebnem oblaku javne uprave s pomočjo tehnologije Xpages. »V podjetju Genis lahko slovenski javni upravi pomagamo, da znotraj obstoječih storitvenih pogodb izkoristi visoko vrednost naložb v tehnologije, ki jih uporabljajo že vrsto let,« je povedal Stane Štefančič, predsednik uprave Genisa. Slovenska javna uprava ima z obstoječimi licencami za IBM Lotus Domino/Notes 9.0 zagotovljen celovit nabor tehnologij, s katerimi lahko uresniči vse izzive na področju skupinskega dela in elektronskega poslovanja, kakor tudi pri uvajanju inovativnih konceptov mobilnega dela in sodelovanja na daljavo. »Za učinkovit prehod na sodobne delovne koncepte, ki jih omogočajo nove tehnologije in ki ustvarjajo izboljšave tako z vidika zniževanja stroškov kot povečanja produktivnosti, je treba izvesti procesno uvedbo, kjer se jasno določi način in obseg uporabe novih zmožnosti, razvije nove aplikacije in storitve ter opredeli varnostne, tehnološke in organizacijske zahteve,« je še poudaril Štefančič.

Genis bo v okviru Genis Akademije ponudil izobraževalne seminarjev za informatike, vodje in napredne uporabnike v državni upravi, javnih ustanovah in v podjetjih, kjer želijo povečati vrednost naložb v tehnologije IBM Collaboration Solution. Prek teh seminarjev oziroma delavnic bodo pridobili uporabna znanja in dobre prakse za izkoriščanje njihovih tehnoloških potencialov, od razvoja in posodabljanja aplikacij ter dokumentnih rešitev do uporabe naprednih zmožnosti za sodelovanje in komunikacijo.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.