PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Genis certificiran za preprodajo licenc in razvoj rešitev na platformah HCL

9 oktobra, 2019

Genis pridobil nov partnerski status HCL Reseller Partner za preprodajo licenc ter razvoj informacijskih rešitev na produktnih področjih Sodelovanje ter Digitalna izkušnja.

Podjetje Genis, ki je bilo že pred 25 leti med prvimi uvajalci in razvijalci poslovnih informacijskih rešitev na platformi za Lotus Notes/Domino, je izvedel obsežno certifikacijo svojih strokovnjakov po novi certifikacijski shemi ter produktni organiziranosti podjetja HCL Technologies. Slednje je namreč leta 2018 od družbe IBM prevzelo vrsto programskih produktov in tehnologiji, med njimi tudi IBM Collaboration, ki je združeval produkte Notes, Lotus in Collaboration ter jih vključil v svoje produktne portfelje Collaboration in Digital Experience. V Genisu načrtujejo, da bodo s certifikati za najbolj sodobne različice teh produktov podprli modernizacijo in digitalizacijo skupinskega dela, delovnih postopkov ter različnih aplikacij v številnih velikih podjetjih, ki so v preteklosti veliko investirala v razvoj poslovnih rešitev na platformi Lotus/Notes. Poleg tega želijo zagotoviti vrhunsko podporo tudi novim uporabnikom. Po letih stagnacije se je namreč začela ponovna rast števila uporabnikov, saj v HCL ob vlaganjih v razvoj posebno pozornost posvečajo tudi trženju in povečanju prepoznavnosti v tem tržnem segmentu, kjer se je v zadnjem desetletju pojavilo veliko novih ponudnikov.

Platforma Lotus Notes/Domino zaradi zgodovinske prisotnosti v organizacijah po vsem svetu že sama po sebi predstavlja pomembno tržišče. V najboljših letih je bilo s strani IBM-ovih partnerjev na platformi Lotus Notes/Domino razvitih več kot 10 milijonov aplikacij. Tudi v slovenskih podjetjih in javni upravi uporabljajo še veliko poslovnih rešitev, ki so bile razvite na tej platformi.

“Številne organizacije potrebujejo visoko usposobljene partnerje za vzdrževanje in razvoj aplikacij na platformi Lotus Notes/Domino. Po drugi strani pa HCL pripravlja nove produkte, ki bodo zagotovo premešali karte na tržišču in pridobili številne nove uporabnike. S pridobljenimi certifikati smo se visoko pozicionirali tudi kot partner za nove uporabnike HCL-ovih programskih izdelkov,” je povedal Janko Štefančič, direktor Genisa.

Tehnologije, ki so med uporabniki in strokovnjaki še vedno najbolj poznane pod imenom Lotus Notes, so s prenosom lastništva z IBM na podjetje HCL pridobile nov razvojni zagon. Kljub zmanjšanju obsega uporabe teh tehnologij za enostavnejše poslovne aplikacije, na primer e-pošto ter prostore za deljenje dokumentov, jih številna podjetja, tudi v Sloveniji, še vedno uporabljajo za kompleksne procesne dokumentne aplikacije. Prenos teh aplikacij na druge tehnološke platforme je namreč izjemno zahteven, oziroma jih morajo razviti na novo, kar je pogojeno z visokimi stroški.

“Od lanskega leta, ko so v HCL prevzeli Lotus Notes/Domino smo izvedli že več posodobitev na zadnjo različico. To pomeni, da uporabniki še vedno zaupajo tej platformi in v njej vidijo rešitev, ki jih bo po letih uspešnega poslovnega razvoja podprla pri digitalni transformaciji poslovanja,” je še povedal Štefančič.

Na osnovi pridobljenih certifikatov smo v Genisu pridobili status HCL Reseller Partner.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.