PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Genis bo prispeval k promociji STEM študijev in poklicev

3 februarja, 2022

Podjetje Genis je kot partner pristopilo k projektu Inženirke in inženirji bomo! (https://www.inzenirji-bomo.si/sl/), katerega namen je promocija naravoslovnih, tehnoloških, inženirskih in matematičnih (STEM) poklicev ter inovativnosti med dijaki vodilnih slovenskih gimnazij.

Kot je povedal Janko Štefančič, direktor Genisa, je projekt spremljal že nekaj let, lani pa je na enem izmed dogodkov, ki so potekali v okviru projekta nastopil tudi sam.

Sodelovanje v projektu Inženirke in inženirji bomo! v Genisu vidijo tudi kot priložnost za spoznavanje zaposlovalca z mladimi talenti.

Podjetje Genis že od leta 2013 sodeluje tudi v projektu Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki ga prireja Gospodarska zbornica Slovenije za šolsko mladino in njihove staršem, srednješolce in študente. Dijakom in študentom informatike nudijo različne oblike pridobivanja znanj in sodelovanja na razvojnih projektih, od srednješolske in študijske prakse do počitniškega dela.

»Lansko leto sem sodeloval na predstavitvenem dogodku v Šolskem centru Kranj ter ob pogovoru z organizatorji in ostalimi sodelujočimi ugotovil, da je to prava platforma za ozaveščanje o poklicu inženirke oziroma inženirja tudi na polju informacijskih znanosti. Za Genis je to dobra promocija, da smo že sedaj vidni kakovostnim kadrom, ki bodo prišli na trg dela čez nekaj let. K temu smo nenazadnje zavezani in primorani, saj delujemo kot strateški dobavitelj informacijskih rešitev za javno upravo ter za digitalizacijo poslovanja v srednjih in velikih podjetjih,««

Janko Štefančič
Janko Štefančič

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.