PROJEKT SmartIM

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu »Digitalna preobrazba gospodarstva«.

Digitalno poslovanje e-GenDoc v oblaku Pošte Slovenije

5 maja, 2017

Genis je svoje vodilne informacijske rešitve za digitalno poslovanje srednjih in velikih podjetij e-GenDoc ponudil tudi v računalniškem oblaku Pošte Slovenije.

Podjetjem, ki želijo najenostvaneje do digitalnega poslovanja, je v oblaku Pošte Slovenije na voljo celoten nabor modulov procesnega dokumentnega sistema e-GenDoc. To pomeni, da si v oblaku zgradijo varno, zmogljivo, razširljivo in cenovno ugodno rešitev za digitalno poslovanje na vseh poslovnih področjih. Z uporabo oblaka uvedejo zakonsko skladno digitalno poslovanje hitreje, enostavneje in brez skritih stroškov, saj se jim ni treba ukvarjati z nabavo in pripravo informacijske infrastrukture ter z varovanjem in arhiviranjem dokumentov. Poleg tega so jim ves čas na voljo Genisove sistemske in vzdrževalne storitve, ki zagotavljajo visoko razpoložljivost ter optimalno delovanje sistema.

»V Sloveniji se uporaba poslovne programske opreme v oblaku hitro povečuje. Podjetja se zavedajo, da lahko na tak način dobijo kakovostnejšo in z vidika skupnih stroškov lastništva ugodnejšo rešitev, kot če bi celoten sistem postavljala sama. Poleg tega je ugodnejše tudi financiranje, saj ni začetnih investicij, vsi stroški pa so vnaprej opredeljeni,« je povedala Ana Štefančič, direktorica trženja in prodaje v podjetju Genis.

Cenovna ugodnost ni edina prednost e-GenDoc v oblaku Pošte Slovenije. »Uporabniki pridobijo preizkušeno in dovršeno poslovno rešitev, ki vključuje najboljše poslovne prakse iz vodilnih proizvodnih in storitvenih podjetij. Rešitev deluje v sodobnem in zaupanja vrednem podatkovnem središču, kar zagotavlja visoko kakovost celotne storitve,« je še poudarila Ana Štefančič. Takšna izvedba poleg zadovoljstva uporabnikov omogoča obvladovanje poslovnih, zakonskih in varnostnih tveganj, saj je sistem podprt s standardom poslovne odličnosti ISO 9001, standardom varovanja informacij ISO 27001 ter z akreditiranimi notranjimi pravili, pri čemer je sam procesni dokumentni sistem usklajen z zahtevami ZDDV in ZDavP.

e-GenDoc v oblaku Pošte Slovenije ponuja celoten nabor modulov, s katerimi podjetja postopoma oblikujejo celovito digitalno poslovanje. Vanj so vključene rešitve za obvladovanje dokumentov, informacij in delovnih postopkov na področjih kot so nabava, prodaja, vodenje, organizacija, projekti, tehnologije in kadri. Rešitve so na voljo v različnih komercialnih modelih, od nakupa licenc do mesečne naročnine. V slednjem primeru uporabniki za fiksen mesečni znesek in prek enega združenega računa poravnavajo celotno storitev, ki vključuje strojno in sistemsko programsko opremo, aplikacije, elektronski arhiv ter sistemske in vzdrževalne storitve.

Prijavite se na novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju na področjih delovanja podjetja, o načrtovanih aktivnostih ter dogodkih.