Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

e-Računi® so usklajeni z ZDDV-1G
19. 02. 2013 08:38:12

Informacijska rešitev za e-poslovanje v nabavnem procesu e-Računi® uporabnikom omogoča, da poslujejo brezpapirno v skladu z zahtevami najnovejše davčne zakonodaje.

KRANJ, 22. 2. 2013 – Podjetje Genis, vodilni proizvajalec informacijskih rešitev za elektronsko poslovanje podjetij in javnih ustanov, je potrdilo, da je informacijska rešitev za elektronsko poslovanje v nabavnem procesu e-Računi® usklajena z novelo Zakona o davku na dodano vrednost. Z e-Računi® uporabniki enostavneje uvedejo elektronsko poslovanje z dobavitelji, brez dodatnih naložb in stroškov za dolgoročno varno hrambo, elektronsko izmenjavo podatkov ter zahtevne ureditve notranjih pravil.

„Bistvena prednost informacijske rešitve e-Računi® z vidika nove davčne zakonodaje je ta, da že v osnovi omogoča transparenten prikaz izvedbe celotnega nabavnega procesa,“ je povedal Janko Štefančič, direktor Genisa. e-Računi® namreč kot edina rešitev v Sloveniji podpirajo povezano, elektronsko in ob tem revizijsko sledljivo informacijsko podporo celotnemu nabavnemu procesu. Ta informacijska rešitev namreč uporabnikom zagotavlja sklepanje in vodenje nabavnih pogodb, pripravo in odobravanje naročil dobaviteljem ter potrjevanje prejetih računov in vodenje vse ostale dokumentacije, ki spremlja nabavo.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1G) je bil objavljen v Uradnem listu RS, 6. 11. 2012 (št. 83/12) in stopil v veljavo 1. januarja 2013. V delu, ki ureja izdajanje in hrambo računov, je sprememba ZDDV-1 vezana predvsem na prenos Direktive Sveta 2010/45/EU glede pravil o izdajanju računov in odpravlja poglavitne ovire za elektronsko izdajanje računov. ZDDV-1 tako od 1. januarja naprej določa pogoje za izdajanje in hrambo e-računov v celoti in brez vezave na predpise ZEPEP in ZVDAGA, ki so doslej urejali e-poslovanje. Kot je poudaril Janko Štefančič je Genisova rešitev e-Računi® skladna ne samo z vsemi relevantnimi zahtevami davčnih predpisov temveč tudi omogoča izbiro različnih načinov zakonite zagotovitve pristnosti izvora, celovitosti vsebine in čitljivosti e-računa (ZDDV, ZEPEP, ZVDAGA).

„e-Računi® temeljijo na več kot 15-letnih izkušnjah in kot dobro prakso uporabnikom zagotavljajo dokumentirano nadzorljivost in preverljivost delovanja sistema za izdajanje, zajem in hrambo elektronskih računov, kar je tudi ena bistvenih zahtev novega ZDDV,“ je še povedal Štefančič. Uporabniki z e-Računi® tako pridobijo zmožnosti za učinkovito in racionalno uvedbo izdajanja in hrambe e-računov tako v nabavnem kot tudi v prodajnem procesu ter povezovanje z obstoječim poslovnim informacijskim sistemom (SAP, MS Navision/Dynamix AX, Oracle EBS, Baan/Infor, AS400, Datalab, Vasco, Perftech, KOPA, SAOP, MIT …) za nadaljnje poenostavitve in avtomatizacijo poslovnih procesov.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Zasebnost Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke