16/4: nori bioritem + Grey’s Anatomy = velik krompir

Grey's AnatomyPred nekaj dnevi sem le uspel prebiti led - ogromen neprebojen zid lenobe - in se lotil branja Biblije za informatike = EMRIS. Šele sedaj, ko me do diplome ločita dva izpita, razumem zakaj je na koncu največ težav z motivacijo... če smo skupaj zmagali vse do danes, bomo pa še to! Zvesti bralci že veste, da v času študiranja bioritem obrnem na glavo = večkrat podaljšam noč do jutra.

Kar se je v primeru včerajšnje noči izkazalo za zelo koristno...

Po dolgem torku sem bil okoli polnoči že pošteno izčrpan : navsezgodaj zjutraj (04.00) sem peljal očeta na letališče v Celovec, možgane hranil s snovjo "Strateško planiranje", pretegoval mišice na odbojki in nadaljeval z miganjem malih sivih celic. Seveda pa nisem bil prav nič zaspan. Za ogled filma nisem bil preveč navdušen, novih delov dobrih nanizank pa je tudi zmanjkalo (ravno končal z maratonskim ogledom How I Met Your Mother). Ne vem zakaj in kako, ampak spomnil sem se na Grey's Anatomy... Čudno? Da, saj je bila ura že čez polnoč =)

Verjetno se že sprašujete, kaj se skriva pod velikim krompirjem. Grey's Anatomy nisem nikoli gledal, a že nekaj časa je bil v čakalni vrsti (še posebno zaradi nedavne stavke scenaristov v ZDA). Po nekaj delih me je počasi začel premagovati spanec in sem nekaj minut čez tretjo spravil v horizontalo. Takrat pa zaslišim majhen POK in nato značilen zvok ob tuširanju ali pa polnjenju straniščnega kotlička. Ne pustim se motiti in ležim mirno naprej. Ker pa šumenje ne poneha, se le skobacam iz postelje in grem raziskovat' zadevo...

LeakPrivlečem se do kleti, kjer pa je že dober centimeter stoječe vode in fantastičen vodomet v kurilnici. In to samo po nekaj minutah! Ni počila nobena cev, temveč popustila objemka na cevi za dotok vode v bojler. Zaprl pipo, zadrsal nazaj na kopno, zbudil mami in pričela se je sanacija. Na veliko srečo so bile ploščice tako položene, da se je vsa voda strateško porazdelila (čeprav bi bilo bolj prav, da bi odtekla do sifona v pralnici...) ne da bi kaj pretirano zmočila. Krompir!

Če bi vsi spali, bi se v nekaj urah nabralo že kar veliko vode pa še vse stvari spravljene v kleti bi bile zmočene. Še bolj zabavno bi bilo, če nas sploh ne bi bilo doma. Hja, velikokrat je sreča vredna več kot pa pamet inu dobro planiranje. Po vsem tem nisem mogel zaspat in zato se je pred sanjami odvrtel še en del Grey's-ov =)

Nauk zgodbe: če te ponoči muči nespečnost ter zato gledaš Grey's Anatomy (seveda je možno tudi kaj drugega =), lahko preprečiš poplavo v kleti.
Author: Janko Categories:  Blodnje