6/6: Cigarettes

Let me tell you something that I realized tonight
My hip hop radio is like marlboro lights
They're both selling stories and they sound about the same
Cigarettes say their safe, rappers claim they really bang
We dont care if it's true when we lay the money down
We don't believe the words, we just love the way they sound
They're acting like we're idiots, They're lying to our face
Maybe we are idiots, we buy it anyway

Its just like a cigarette, its something that I do
Once in awhile but between me and you
Its just like a cigarette Nobody's really fooled
I dont want the truth, I wanna feel fucking cool

izsek besedila komada Cigarettes by Fort Minor

Opažam, da se vedno več govori o morebitni prepovedi kajenja v lokalih in drugih javnih prostorih... seveda moram skupaj nametat še moj pogled na morebitno problematiko ali odrešitev (odvisno v kater kot boksarskega ringa se postavimo). Najprej razčistim dve stvari: sem nekadilec in ne bom se spuščal v velike podrobnosti, filozofiranje in splošno iritiranje.

Vsaka prepoved bo velik trn v peti neki skupini ljudi, ki jim bodo kratene pravice do... pravzaprav vsaka rešitev, ki opehari nek sloj prebivalstva ni pravična pa tudi, če se zdi drugemu delu sprejemljivo ali kar pričakovano. V primeru popolne prepovedi kajenja bo (najverjetneje?) prišlo do velikega odpora (čeprav je to recimo v Novi Zelandiji pa verjetno tudi v drugih državah - Italija? - čisto običajno) in neka srednja pot pri vsem šmornu bi bila po mojem mnenju prepoved kajenja v restavracijah, lokalih, ki strežejo hrano, slaščičarnah, ipd. Drugje pa naj ostane, da bodo vsi kafiči še vedno lahko služili mastne pare na kadilcih, ki pridejo na kavico in en dimček ali dva... seveda pa dobi tudi svoje država z davki!

Pa sem mislil, da se pri pisanju ne bom preveč zapletel... na koncu pa takle zmazek. No, ja - vsaj pri zadovoljevanju osnovnih življenjskih potreb (!hrana!) se ne bi branil čistega zraka...
Author: Janko Categories:  Splosno