16/5: teden kasneje

Zadnje čase res ne vidim več smisla, da bi na dolgo in široko zapisoval vse moje prigode... zakaj? ker sem si na začetku meseca zamislil, da se bom počasi oddaljil od osebnih zagat (ki se razrašča kot plevel po vseh blogih) ter se spoprijel z bolj berljivo ali pa vsaj splošno zanimivejšo tematiko. Pa tudi danes mi (na žalost) to ne bo uspelo... ironično, kajne :)

Dvajseti teden se je začel čisto drugače (oz. ravno obrnjeno) kot je pri meni v navadi: sončni ponedeljek sem namesto sončenja na slovenski obali preganjal dolgčas s pohajkovanjem po Ljubljani - popoldanske vaje so odpadle - seveda pa med tem "gnitjem" nisem bil prikrajšan za hecen pripetljal pri Maxi-ju, ko je nerodni natakar po meni zlil celo steklenico Coca-Cole. Namesto burne reakcije (včasih sem bil veliko bolj eksploziven) sem dokaj miren počakal na nekaj brisačk za samo-očiščenje.

Na koncu sem bil pa zelo razočaran, saj mi niso ponudili niti piškotka za dobro voljo kaj šele, da bi hiša častila - še ena ironija: bil sem edini, ki nisem naročil... - morda pa sem si ravno zato "zaslužil", ker oni niso zaslužili. Nekaj uric kasneje pa bi se kmalu iz svojega relativno trdnega stanja spremenil v spužvastvo -> V trenutku, ko sem zapeljal z avtoceste na bencinski servis (ali kar postajališče) pri Lescah, je na nepreglednem ovinku telovadil tovornjak s priklopnikom. Hitra reakcija s sunkovitim zaviranjem in ovinkom je rešil mene, Barbaro in jeklenega konjička gotovega peštanja.

In seveda sem se danes popoldne na dotičnem bencinskem servisu šel t.i. "treasure hunt" (lov za zakladom), ko mi je ne-vede iz škatle vetrček odpihnil dve kobilici. Vse skupaj mi je postalo sumljivo, ko sem pri sprednjem blatniku našel eno... ko mi je kapnilo, sem začel mrzlično iskati še drugo, kar je moralo izgledati prav komično - mislim, da sem pretaknil vsak še tako majhen kotiček, a brez uspeha. Za polovico zaklada lažji, s cmokom v ustih in črnim dimom iz moje buče sem se spravil proti domu. Še dobro, da sem doma s sklonjeno glavo stopil iz avta, ker se je na tleh prijetno nasmehnila še druga kobilica... kako bi bilo, če bi se vse zgodbe končale tako srečno :)

Zdaj pa nazaj v realnost novim dogodivščinam naproti - The Tide @ TM06 na Pungartu v Kranju.
Author: Janko Categories:  Blodnje