11/10: monday getaway

Ponedeljkovo dopoldne se je začelo naravnost fantastično - pravljično jesensko vreme nas je pospremilo do ljubljanske megle, kjer je bilo na sporedu predavanje, ki pa ga zaradi tehničnih težavic ni bilo... vsem prisotnim (in neprisebnim) se je nad glavo posvetilo, da je edina pametna smer za nadaljevanje vožnje proti slovenski obali!

Nekaj utrinkov iz potepanja po Portorožu in Piranu (K750i se izkaže za priročno orodje za nenadna potepanja):

studentje_T.jpg koncentracijaL_T.jpg pust_pa_to_T.jpg


Voznik Gregor je navigatorju (meni) naložil nalogo, da se za vsako ceno izognemo avtocesti in tako smo imeli nočno vožnjo po stranskih poteh čez Notranjsko (Cerknica - Krka), nekaj Dolenjske (Trebnje) proti Celju skozi Laško :) Pot pa ni bila zaman, saj smo si privoščili slastne pice v piceriji Verdi Verdi v Grižah - toliko o potopisnem dokumentiranju.

Na poti se nam je zgodil marsikater zanimiv pripetljaj - med njimi si je prislužil prvo mesto postanek nekje na poti od Krke potri Trebnju sredi največjih rovt, ko smo se ustavili ob cesti, ker je imel Gregor telefon. Po nekaj minutah smo (kot da bi nas izstrelili) poskočili iz avta in se vsi začeli pretegovati. To početje je pritegnilo pozornost okoliških prebivalcov, ki so se verjetno nasmejali, saj je verjetno stvar izgledala kot bi nekdo spustil vetrovi in bi vsi bežali iz avta...
Author: Janko Štefančič Categories:  Potovanja