5/2: avtocesta in "kanon" ixus

Delovna sobota: zjutraj (kot ponavadi) prespim budilko, nato malo panično / tečno skačem po hiši, ker se ne morem enkrat za spremembo normalno zbudit. Cilj vožnje je bila Nova Gorica in ker je bila napoved polna sončka sem popakiral tudi fotoaparat --- malega ixus 500. Pojavila sta se pa dva problema:
  1. vreme brez oblačka in hočem narest par slikic NG; vzamem fotoaparat in pojavi se nadvse prijeten napis "Change the battery pack"... ah, ni nam lahko
  2. itak ne bi imel veliko časa okol pohajkovat, ker sem z delom uspešno zaključil ob 19.00


Glavni namen avtoceste je, da bi prišel iz točke A do točke B kar-se-da hitro brez večjega obremenjevanja s prometom. Seveda pa se vedno najde kakšna prepreka --- cestnina --- ali pa ubija dinamiko drug udeleženec v prometu. Omejitev je 130 km/h in za normalno vožnjo smatram od 120 do 140, medtem ko se mi zdi vožnja 100 malo smešno. Sicer je res, da je že 100 km/h prehitro in se pri manjši nepazljivosti razmažeš po cestišču ali pa napopaš v steno, ampak življenje je en velik riziko.
Hitrost pa me ne moti toliko kot dejstvo, da ponoči vozniki, ki se vozijo po nasprotnem voznem pasu, niso toliko pazljivi ali pa pri zdravi pameti, da bi ugasnili dolge luči... danes se mi je n-krat zgodilo, da sem bil pošteno osvetljen. Verjamem, da se zgodi in pozabiš. Tudi meni se to večkrat zgodi, ampak da ti pa zaporedoma 5 - 10 ljudi naredi isto je pa skoraj nemogoče ali pa sem imel "srečo".
Author: Janko Štefančič Categories:  Splosno