3/2: delo vedno počaka

Kot vsi veste sem približno od svojega rojstnega dneva (10.januar) na "študijskem dopustu", ki ga bolj ali manj uspešno izkoriščam za študij, nabiranje moči za nove izzive, stvari, ki jih ponavadi nimam časa početi, ter seveda za blog :) zato se verjetno sprašujete kaj delam v službi ??? Ugotovil sem, da se med vsem študiranjem in vegetiranjem prav prileže dan ali dva dela, kajti odklopiš se od trenutno stresnih situacij in z veliko večjo vnemo narediš kaj za službo.
Koncept je preprost: ko delaš, bi bil najraje zunaj na kavi, kje na počitnicah ali pa tudi v izjemnih primerih na faksu, ker ti določena zadeva v službi tako mori, da bi najraje (v mojem primeru) skozi okno poslal svojo kišto. Nasprotno pa med študiranjem diši vse kar ni povezano s faksom pa tudi, če med to spada delo ali pa tako opravilo, ki se ga ponavadi sam od sebe ne lotiš: pospravljanje, itd.

Edin pameten zaključek iz vsega tega je monotonost ubija, raznovrstnost "krepi"

Optimalno bi torej v ponedeljek ležal nekje na plaži, v torek in sredo bi se posvetil delu v službi, četrtek bi posvetil študiju, petek pa pripravam na žuranje za vikend (opomba: vikend je itak namenjen počivanju ...)
Author: Janko Štefančič Categories:  Splosno