Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Potovalni dokumenti
Biometrični potni listi
Osebne izkaznice
e-Fotograf
Več informacij

 Potne listine
 Osebne izkaznice
 e-Fotograf
domov > e-Uprava > Potovalni dokumenti > Aktualno
Dovoljenja za prebivanje tujcev v Sloveniji tudi z biometričnimi podatki
Podjetje Genis, vodilni proizvajalec informacijskih rešitev za elektronsko poslovanje podjetij in javne uprave, je nadgradilo Register tujcev z novimi zmožnostmi za izdajo biometričnih dovoljenj za prebivanje tujcev v Republiki Sloveniji. Genisova informacijska rešitev, ki temelji na uporabi Sodobnega delovnega mesta, Ministrstvu za notranje zadeve zagotavlja učinkovito in varno izvedbo celotnega procesa izdaje novih dovoljenj, od zajema biometričnih podatkov na upravnih enotah, do izročitve izdelanega biometričnega dovoljenja za prebivanje.

Republika Slovenija mora najkasneje do 20. maja 2011, v skladu z uredbo Sveta Evrope (ES) št. 380/2008 o enotni obliki dovoljenja za prebivanje za državljane tretjih držav*, pričeti z izdajo biometričnih dovoljenj za prebivanje (BDP). Ti bodo imeli kot primarni biometrični podatek na čipu zapisano biometrijo podobe obraza, kot sekundarni biometrični podatek pa biometrijo dveh prstnih odtisov (ploska odtisa levega in desnega kazalca oziroma dveh drugih prstov, če zajem kazalcev ni mogoč). Na Ministrstvu za notranje zadeve so se odločili, da vzpostavijo sistem za izdajo BDP do 3. marca 2011. Sistem bo poleg nadgradnje Registra tujcev vključeval še zajem biometričnih podatkov z Genisovim Sodobnim delovnim mestom, s katerimi na upravnih enotah že izdajajo biometrične potne liste, osebne izkaznice in druge osebne dokumente.

Prosilci bodo svoje podatkov lahko oddali na Diplomatsko konzularnih predstavništvih, kjer jim bodo izdelane dokumente tudi vročili. Uradnik na upravnem okencu bo poleg standardnih osebnih podatkov istočasno izvedel zajem biometrično preverjene fotografije oziroma jo prenesel preko aplikacije e-Fotograf ter zajem obeh prstnih odtisov. „Celoten postopek priprave vloge za dovoljenje naj ne bi bil daljši od nekaj minut,“ je povedala Lilijana Pretnar, direktorica projektov v Genisu. " V Registru tujcev se bo nato izvedel celoten postopek od izdaje odločitve in posledično kartice dovoljenja za prebivanje, za katero bo izdelovalec pridobil podatke iz registra, kartico izdelal in jo posredoval na ustrezno upravno enoto, kjer bodo kartico vročili stranki." Izdaja biometričnega dovoljenje se bo, podobno kot izdajanje ostalih biometričnih dokumentov v Republiki Sloveniji, izvajala popolnoma pregledno in v standardnem časovnem roku. V novem registru se bodo vodili tudi zapisniki naznanitve pogrešitve v primeru, če bo stranka dovoljenje izgubila ali ji bo kako drugače odtujeno.

Aktualno
Dovoljenja za prebivanje tujcev v Sloveniji tudi z biometričnimi podatki

V Genisu so dopolnili Register tujcev z možnostjo izdaje dovoljenj za prebivanje državljanov tretjih držav z biometrično zapisano podobo obraza ter s prstnimi odtisi.
več

 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke