Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Sodobno delovno mesto
Prednosti
Tehnologije

 Sodobno delovno mesto
 Splošni pogoji
domov > e-Uprava > Sodobno delovno mesto > Aktualno
Sodobno delovno mesto za izdajo osebnih izkaznic

Sodobno delovno mesto za upravne enote so razvili v podjetju Genis v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve in Ministrstvom za javno upravo. Namen vpeljave Sodobnega delovnega mesta je racionalizacija in pohitritev postopka evidentiranja vloge, na začetku za izdajo osebne izkaznice.

S Sodobnim delovnim mestom je opremljenih 250 zajemnih mest na vseh 58 upravnih enotah. Zaposleni v postopku uporabljajo posebno strojno opremo, ki vključuje večfunkcijski skener in digitalno podpisno tablic, ter programsko rešitev e-Fotograf, ki je namenjena hranjenju digitalnih fotografij prosilcev za osebno izkaznico. Sodobno delovno mesto omogoča hiter dostop do podatkov o osebi v registru osebnih izkaznic, predvsem pa zajem fotografije in podpisa osebe brez uporabe kartona vloge za izdajo osebne izkaznice. Postopki za izdajo osebne izkaznice bodo s tem prijaznejši in predvsem bistveno hitrejši tako za stranko kot za uradno osebo, ki vlogo sprejme.

Trenutno se v postopku izdaje osebne izkaznice v registru osebnih izkaznic evidentira vloga, kjer se podatki natisnejo na kartonček vloge. Stranka k vlogi predloži fotografijo, ki se nalepi na kartonček vloge, preveri pravilnost podatkov in vlogo podpiše, pri čemer je podpis vloge tudi podpis, ki je kasneje prenesen na obrazec izdelane osebne izkaznice. Uradna oseba s posebnim programom skenira fotografijo in podpis vlagatelja, ki se preneseta v register osebnih izkaznic. Vse podatke, potrebne za izdajo osebne izkaznice prevzame proizvajalec, ki osebno izkaznico izdela. Kartončki vloge se nato hranijo v posebnih kartotečnih evidencah, od koder se po poteku roka hranjenja odbirajo in uničijo.


Preko Sodobnega delovnega mesta se bo vloga evidentirala zgolj v registru osebnih izkaznic. Fotografija se bo v register prenesla z neposrednim skeniranjem ali iz spletnega odložišča, stranka pa bo na monitorju podpisne tablice videla vse podatke o vlogi in jih podpisala s posebnim digitalnim pisalom podpisne tablice. Kartoteka vlog se bo tako sčasoma ukinila.


Aktualno
Sodobno delovno mesto za izdajo osebnih izkaznic

Slovenska javna uprava je pričela uporabljati Sodobno delovno mesto kot nov sistem evidentiranja vlog za osebne izkaznice.
več

 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke