Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
e-TehDok®
Prednosti
Zmožnosti
Osnove delovanja
Tehnične zahteve
Več informacij

 e-TehDOK brošura
Vgrajeni postopki in scenariji
Genis e-TehDok na inovativen način omogoča sinergijo znanja in zahtev iz oddelkov, ki sodelujejo pri ustvarjanju novih izdelkov in storitev. Zaposlenim so na voljo standardni načini osveževanja in izdelave tehnične dokumentacije, ki optimizirajo čas in vire za zagotavljanje ažurnega tehničnega gradiva.

Posameznemu scenariju priprave tehnične dokumentacije je namenjena posebna dokumentna zbirka, v kateri so vgrajena poslovna pravila in postopki:


Predlaganje sprememb tehničnih dokumentov


Predlog spremembe lahko oblikuje kateri koli uporabnik sistema in ga nato pošlje v obravnavo. Prejemniki predloga se določijo samodejno, na podlagi vnesenega podatka. Glede na razlog za spremembe lahko pooblaščeni uporabniki dodajajo ali odstranjujejo predlagane prejemnike. Krogotok predlogov, v katerem sodelujoči podajo svoje mnenje o predlaganih spremembah, dopušča zaporedno ali vzporedno pregledovanje. Sistem samodejno potrdi in preda dokument v nadaljnjo obdelavo ali ga zavrne glede na podane odgovore. Zavrnjene predloge se lahko kasneje ponovno aktivira. Drugi krog obravnave se izvede po potrebi, pri čemer zajema konkretne predloge o načinu izvedbe spremembe. V zaključni fazi predlog vedno odobri odgovorna oseba. Pri vseh odobrenih predlogih sledi postopek oblikovanja obvestil in razpošiljanja dokumentov za spremembo določenim izvajalcem.


Naročila nove dokumentacije


Zahtevki po novi dokumentaciji običajno nastajajo v komercialnih oddekih, v službi prodaje in trženja. Vsi zahtevki, vključno z datumom željene izdelave se nato pregledajo in odobrijo v službi Razvoj in raziskave, kjer se določijo tudi izvajalci sprememb. Če je zahtevek neustrezen, ga pooblaščeni zavrne, pri čemer se samodejno uvrsti na seznam zavrnjenih in kasneje po potrebi ponovno aktivira. V primeru neprimernega roka izvedbe se sproži usklajevanje med obema službama, kar pomeni, da je zahteva lahko odobrena samo, če se obe službi strinjata. Odobrenim zahtevam sledi postopek izdelave obvestil, ki je identičen Predlogom za spremembo.


Obvestila


Vsa obvestila o spremembi oziroma novi dokumentaciji so shranjena v zbirki obvestil. Enako kot ostali dokumenti v rešitvi Genis e-TehDok tudi obvestila zahtevajo odobritev in podpis odgovorne osebe in nato še podpise vseh lokalnih arhivarjev. Odobritev obvestila pomeni hkrati pričetek veljavnosti osveženih oziroma novih dokumentov.

 
e-TehDok na Iskraemeco d.d.

Učinkovito upravljanje tehnične dokumentacije in obvladovanje sprememb je kritičen proces za inovativna podjetja, kot je ISKRAEMECO, kjer so poleg ustvarjanja novih izdelkov zavezani stalnim izboljšavam.
več

Aktualno
Genis Akademija

Genis je na prvem letošnjem seminarju Genis Akademija predstavil dobre prakse pri upravljanju tehnične dokumentacije skozi celoten življenjski cikel.
več

Informacijske rešitve
e-OrgDok
Tehnologije
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke