Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Potovalni dokumenti
Biometrični potni listi
Osebne izkaznice
e-Fotograf
Več informacij

 Potne listine
 Osebne izkaznice
 e-Fotograf
Osebne izkaznice
Genis je slovenski javni upravi zagotovil učinkovito obvladovanje osebnih izkaznic ter poenostavitev postopkov pri izdaji novih biometričnih osebnih izkaznic.

Genis je izdelal informacijsko rešitev novega registra osebnih izkaznic na osnovi dobrih praks pri izgradnji informacijskega sistema za biometrične potne liste. Celoten informacijski sistem vključuje vse postopke za sprejem vlog in izdajo različnih osebnih izkaznic za državljane RS, za imetnike začasnega bivališča ter osebnih izkaznic s prepovedjo prehajanja državne meje. Genis je z novim informacijskim sistemom podprl delovne postopke pri sprejemanju vlog, zajemu podatkov za personalizacijo, prevzemu osebnih izkaznic na upravni enoti in vročanju. Rešitev zagotavlja podrobno spremljanje celotnega procesa izdaje osebne izkaznice.


Povezani postopki

Z namenom poenostavitve in avtomatizacije postopkov je Genis povezal register osebnih izkaznic z Matičnim registrom, ki predstavlja osnovo za prevzemanje podatkov o osebi, in z Registrom stalnega prebivalstva, za prevzemanje podatkov o prebivališču osebe. Ob tem je zagotovil tudi ostale storitve za elektronsko izmenjavo podatkov. Tako je rešitev prek SOA spletnih servisov povezana:
  • z blagajniškim in skladiščnim sistemom MPZT za izpis računov za izdajo osebne izkaznice,
  • s proizvajalcem osebnih izkaznic,
  • z Uradnim listom in Interpolom zaradi izgubljenih, pogrešanih ali ukradenih osebnih izkaznic,
  • s Pošto Slovenije za vročitev ter povezavo med evidenco osebnih izkaznic,
  • s policijskim informacijskim sistemom (vpogled Policije v register osebnih izkaznic preko spletne transakcije e-risk in izmenjava podatkov o pogrešitvah).

Napredne zmožnosti

Genis je za potrebe novega informacijskega sistema za osebne izkaznice razvil inovativen sistem za digitalen zajem fotografij in podpisov ter njihovo hrambo v podatkovni zbirki. Izvedel je sistem za evidentiranje spremembe statusa osebnih izkaznic ter ukrepov oziroma prepovedi pri izdaji osebne izkaznice za prehod državne meje. Upravljavcem zbirk podatkov je zagotovil statistične podatke ter prenos podatkov v podatkovno skladišče ter povezavo z evidenco potnih listin za izmenjavo podatkov o evidentiranih ukrepih in dovoljenjih.
 

Aktualno
Dovoljenja za prebivanje tujcev v Sloveniji tudi z biometričnimi podatki

V Genisu so dopolnili Register tujcev z možnostjo izdaje dovoljenj za prebivanje državljanov tretjih držav z biometrično zapisano podobo obraza ter s prstnimi odtisi.
več

e-Uprava
Interoperabilnost
Javni registri
Podpora odločanju
Sodobno delovno mesto
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke