Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Potrjena tehnološka dovršenost Genisovih državnih registrov za mednarodni preboj
02. 07. 2015 12:35:16

Pridobitev certificiranih statusov za usklajenost z najsodobnejšimi infrastrukturnimi in analitičnimi tehnologijami Oracle podjetju Genis poenostavlja mednarodno trženje in prodajo temeljnih informacijskih sistemov za vodenje državne uprave.

KRANJ, 2. 7. 2015 – Največji svetovni proizvajalec poslovnih informacijskih tehnologij družba Oracle je podjetju Genis, enemu vodilnih proizvajalcev informacijskih rešitev za e-upravo in e-poslovanje, za državne registre podelila statuse Oracle Database Ready, Oracle Solaris Ready, Oracle Exadata Ready, Oracle SuperCluster Ready. Pridobljeni statusi potrjujejo visoko tehnološko dovršenost Genisovih državotvornih registrov, kot so Matični register, Register državljanstev, Centralni register prebivalstva, Register stalnega prebivalstva ter ostalih temeljnih državnih informacijskih sistemov, med njimi Registra biometričnih potnih listov, Registra biometričnih osebnih izkaznic, Registra tujcev in drugih. Zaradi globalne kredibilnosti bodo ti statusi podjetju Genis zagotavljali podporo pri preboju na mednarodno tržišče informacijskih sistemov za državne uprave, z rešitvami, ki so Slovenijo v preteklosti popeljale med države z najbolj razvito e-upravo.

»Številne mednarodne strokovne organizacije, ki delujejo na področju državne uprave, analitične hiše in celo Združeni narodi so prepoznali Genisove državne registre kot ene najboljših na svetu. Oraclovi statusi to dokazujejo tudi s tehnološkega vidika,« je poudaril Stane Štefančič, predsednik uprave Genisa.  

Novi statusi Oracle Database Ready, Oracle Solaris Ready, Oracle Exadata Ready, Oracle SuperCluster Ready potrjujejo, da so Genisovi državni registri zasnovani in izdelani v skladu z najvišjimi tehnološkimi standardi, hkrati pa podpirajo najsodobnejše tehnologije za izdelavo podatkovnih skladišč ter poročevalskih in analitičnih sistemov.

»Genisovi državni registri ponujajo izjemno procesno in tehnološko osnovo, ki državnim upravam omogoča povečanje produktivnosti, odpravo administrativnih ovir ter razvoj prebivalcem in gospodarstvu prijaznih storitev. Hkrati jim zagotavljajo kakovostne podatke za odločanje pri vodenju najpomembnejših državnih politik,« je še povedal Štefančič.

Podjetje Genis je tudi sicer nosilec najvišjih kompetenc za tehnologije Oracle in je kot Oracle Gold Partner specializirano za razvoj informacijskih rešitev in storitev z Oraclovimi podatkovnimi strežniki in tehnologijami SOA za interoperabilno povezovanje informacijskih sistemov in aplikacij.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke