Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Davčna uprava podpira e-poslovanje z Genisovimi informacijskimi rešivami
18. 02. 2013 14:39:33

Z informacijskima rešitvama Genis e-Računi® in i-Računi, ki  sta skladni z zahtevami ZDDV-1G, podjetja najhitreje pridejo do kakovostnega pravno-veljavnega elektronskega poslovanja.

Informacijski rešitvi za e-poslovanje v nabavnem procesu e-Računi® ter za izdajo elektronskih računov i-Računi uporabnikom omogočata, da poslujejo brezpapirno v skladu z zahtevami najnovejše davčne zakonodaje. S tema rešitvama uporabniki enostavneje uvedejo revizijsko sledljivo in procesno podprto  elektronsko poslovanje z dobavitelji in kupci. Ker sta obe rešitvi usklajeni z novelo ZDDV-1, podjetjem ni potrebno dodatno investirati ali najemati rešitev oziroma storitev za varno dolgoročno hrambo in elektronsko izmenjavo ter urejati notranjih pravil.

„Bistvena prednost informacijske rešitve e-Računi® z vidika nove davčne zakonodaje je ta, da že v osnovi omogoča transparenten prikaz izvedbe celotnega nabavnega procesa,“ je povedal Janko Štefančič, direktor Genisa. e-Računi® namreč kot edina rešitev v Sloveniji podpirajo povezano, elektronsko in ob tem revizijsko sledljivo informacijsko podporo celotnemu nabavnemu procesu. Ta informacijska rešitev namreč uporabnikom zagotavlja sklepanje in vodenje nabavnih pogodb, pripravo in odobravanje naročil dobaviteljem ter potrjevanje prejetih računov in vodenje vse ostale dokumentacije, ki spremlja nabavo.

Po drugi strani informacijska rešitev i-Računi podpira revizijsko sledljivo in zaupanja vredno izdajo elektronskih računov. Ta rešitev je primerna za podjetja in javne organizacije vseh velikosti, pri čemer jo je možno uporabljati samostojno ali povezano s poslovnim informacijskim sistemom, kot storitev v oblaku ali kot lokalno delujoč sistem.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1G) je bil objavljen v Uradnem listu RS, 6. 11. 2012 (št. 83/12) in stopil v veljavo 1. januarja 2013. V delu, ki ureja izdajanje in hrambo računov, je sprememba ZDDV-1 vezana predvsem na prenos Direktive Sveta 2010/45/EU glede pravil o izdajanju računov in odpravlja poglavitne ovire za elektronsko izdajanje računov. ZDDV-1 tako od 1. januarja naprej določa pogoje za izdajanje in hrambo e-računov v celoti in brez vezave na predpise ZEPEP in ZVDAGA, ki so doslej urejali e-poslovanje. Kot je poudaril Janko Štefančič sta Genisovi rešitvi e-Računi® in i-Računi skladni ne samo z vsemi relevantnimi zahtevami davčnih predpisov temveč tudi omogočata izbiro različnih načinov zakonite zagotovitve pristnosti izvora, celovitosti vsebine in čitljivosti eračuna (ZDDV-1G, ZDavP-2, ZEPEP, ZVDAGA-A).

„e- Računi® temeljijo na več kot 15-letnih izkušnjah in kot dobro prakso uporabnikom zagotavljajo dokumentirano nadzorljivost in preverljivost delovanja sistema za izdajanje, zajem in hrambo elektronskih računov, kar je tudi ena bistvenih zahtev novega ZDDV,“ je še povedal Štefančič. Po drugi strani podjetje podpira izdajo elektronskih računov že vse od leta 2008. Uporabniki z e-Računi® in i-Računi tako pridobijo zmožnosti za učinkovito in racionalno uvedbo prejemanja oziroma izdajanja in hrambe e-računov tako v nabavnem kot tudi v prodajnem procesu. Oba sistema pa je za nadaljnjo optimizacijo in avtomatizacijo postopkov možno povezati z različnimi uveljavljenimi poslovnimi informacijskimi sistemi, kot so SAP, MS Navision/Dynamix AX, Oracle EBS, Baan/Infor, AS400, Perftech Largo in drugi.

Več informacij dobite na spodnjih povezavah (pdf):

Z novo zakonsko uredbo ZDDV-1G do ­enostavnejšega e-poslovanja
Brošura: e-GenDoc za zakonsko skladno e-poslovanje v nabavnem procesu
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Zasebnost Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke