Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Olajšano elektronsko poslovanje z javnim sektorjem
06. 02. 2015 08:24:50

Genis je v spletnem programu i-Računi podprl uporabo podračunov proračunskih uporabnikov ter omogočil izdajo novih tipov računov.

Prvi mesec uporabe e-računov pri poslovanju s proračunskimi uporabniki je odkril številne pomanjkljivosti. Ena od njih je uporaba podračunov, ki jih uporabljajo vse večje javne ustanove. Genis je v novi različici spletnega programa za izdajo elektronskih računov  i-Računi omogočil uvoz podračunov prejemnikov neposredno iz javne zbirke podatkov na UJPnet. Istočasno je svojo storitev razširil še z novimi tipi računov, med glavnimi novostmi pa je še vodenje statusov izdanega računa, kar podjetjem in drugim organizacijam omogoča spremljanje uspešnosti pri izdaji elektronskih računov proračunskim uporabnikom.

»Pomanjkljivosti pri navajanju podračunov so se pokazale kot glavni razlog za zavrnitve elektronskih računov v javnem sektorju. Z novimi i-Računi smo uporabnikom omogočili, da poleg računa na UJP za krovno organizacijo prejemnika navedejo še podračun organizacije, na primer klinike znotraj Kliničnega centra,« je razložil Janko Štefančič, direktor Genisa.

Uporaba podračunov je preprosta, saj se ti samodejno prenesejo v i-Račune ob vnosu krovne organizacije v zbirko kupcev. Pri poslovanju s proračunskimi porabniki je novo tudi spremljanje statusov e-računov v sistemu UJPnet, s čimer izdajatelji že v i-Računih vidijo, kaj se je z njihovim računom dogajalo, na primer kdaj je bil prevzet oziroma potrjen ter kdaj je bil zavrnjen, vključno z razlogom zavrnitve.

Med pomembnimi novostmi so še novi tipi računov. V i-Računih sedaj uporabniki izdajajo dokumente, kot so finančni dobropis, finančni bremepis, materialni oziroma storitveni bremepis ter materialni oziroma storitveni dobropis. Kot napovedujejo v Genisu bodo uporabnikom kmalu ponudili še druge elektronske dokumente.

Z novo različico storitve je dodatno poenostavljena uporabniška izkušnja, na primer pri pošiljanju pooblastila za izdajanje računov proračunskim porabnikom, ki se izvede skupaj z aktivacijo storitve. Začetek uporabe olajša samodejen prehod med preizkusno in naročniško uporabo, izboljšana pa je tudi stabilnost delovanja.

i-Računi so že na voljo za uporabo. Naročiti jih je možno prek spletne strani www.i-racuni.si. Cena osnovnega paketa i-Računi List znaša mesečno 5 evrov brez DDV.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke