Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Genis z Lotusom sledi razvojnim strategijam javne uprave
30. 05. 2014 20:33:35

Podjetje Genis je na delavnici IBM Lotus Domino/Notes na tisoč in en način, ki jo je izvedel na strokovni konferenci CPU kongres 2014, predstavil zmožnosti za razvoj in prenovo poslovnih aplikacij, dokumentnih rešitev, mobilno delo, sodelovanje in povezovanje, ki so javni upravi na voljo brez novih naložb v informacijske tehnologije.

Slovenska javna uprava uporablja cenovno najbolj ugodne tehnologije za podporo skupinskemu delu – IBM Lotus Domino/Notes. Podjetje Genis, ki je vodilni ponudnik poslovnih informacijskih rešitev ter storitev na tehnologijah IBM Lotus, je več kot 70 informatikom, vodstvenim zaposlenim in uporabnikom iz javne uprave predstavilo, kako lahko sedanje sisteme Lotus izkoristijo za podporo tudi novim poslovno-organizacijskim izzivom kot so zniževanje stroškov, povečanje produktivnosti ter izboljšanje sodelovanja v oddelkih in med službami na ravni javne uprave ter s strankami in širšo civilno družbo. Udeleženci delavnice so spoznali vrsto možnosti uporabe teh tehnologij, od izgradnje portalov za zaposlene in javno uporabo, samostojnega razvoja poslovnih aplikacij ter rešitev za obvladovanje uspešnosti do naprednih zmožnosti za sodelovanje in povezovanje (enterprise social) ter mobilno delo. Glavna ugotovitev delavnice je bila, da lahko javna uprava uvede in podpre nove delovne koncepte, ki temeljijo na sodobnih informacijskih storitvah, že z dosedanjimi tehnološkimi naložbami in v okviru tekočih pogodb.

V javni upravi danes s tehnologijo IBM Lotus poleg osrednjega dokumentnega sistema SPIS podpirajo prek 17.000 elektronskih poštnih predalov. S prehodom na različico, do katere so licenčno upravičeni brez dodatnih naložb pridobijo vrsto novih funkcionalnosti, vključno s spletnimi in mobilnimi rešitvami. Poleg tega imajo tudi možnost posodobitve sedanjih namiznih poslovnih aplikacij ter dokumentnih zbirk za uporabo prek spleta oziroma v zasebnem oblaku javne uprave s pomočjo tehnologije Xpages.

»V podjetju Genis lahko slovenski javni upravi pomagamo, da znotraj obstoječih storitvenih pogodb izkoristi visoko vrednost naložb v tehnologije, ki jih uporabljajo že vrsto let,« je povedal Stane Štefančič, predsednik uprave Genisa. Slovenska javna uprava ima z obstoječimi licencami za IBM Lotus Domino/Notes 9.0 zagotovljen celovit nabor tehnologij, s katerimi lahko uresniči vse izzive na področju skupinskega dela in elektronskega poslovanja, kakor tudi pri uvajanju inovativnih konceptov mobilnega dela in sodelovanja na daljavo. »Za učinkovit prehod na sodobne delovne koncepte, ki jih omogočajo nove tehnologije in ki ustvarjajo izboljšave tako z vidika zniževanja stroškov kot povečanja produktivnosti, je treba izvesti procesno uvedbo, kjer se jasno določi način in obseg uporabe novih zmožnosti, razvije nove aplikacije in storitve ter opredeli varnostne, tehnološke in organizacijske zahteve,« je še poudaril Štefančič.

Genis je na delavnici napovedal oblikovanje izobraževalnih seminarjev za informatike, vodje in napredne uporabnike v javni upravi. Prek teh seminarjev oziroma delavnic bodo pridobili uporabna znanja in dobre prakse za izkoriščanje njihovih tehnoloških potencialov, od razvoja in posodabljanja aplikacij ter dokumentnih rešitev do uporabe naprednih zmožnosti za sodelovanje in komunikacijo.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke