Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje
domov >  Aktualno >  Novice

Gorenjska podjetja se zavedajo prednosti e-računov
04. 01. 2015 09:42:32

Genis je v sodelovanju Območno gospodarsko zbornico za Gorenjsko izvedel delavnico, na kateri je predstavil zakonske okvire, sodobne pristope pri e-poslovanju ter delovanje spletnega programa za izdajo elektronskih računov i-Računi.

Delavnica z naslovom »Ste že pripravljeni na izdajanje e-računov po 1.1.2015 ?" je podala zaokrožen pregled nad problematiko, s katero se podjetja ter računovodski servisi srečujejo pri sprejemanju e-poslovanja. Udeleženci so spoznali pasti in učinkovite rešitve, ki jim pomagajo pri učinkovitem prehodu na zakonsko skladno e-poslovanje.

Gorenjska podjetja z zanimanjem spremljajo razvoj brezpapirnega poslovanja, ki ga je pospešilo izdajanje e-računov proračunskim uporabnikom. Poleg zakonodaje, ki podpira uporabo e-računov pri poslovanju s proračunskimi uporabniki so jim bile predstavljene tudi zakonske podlage za poslovanje z e-računi v gospodarstvu. Gre za leta 2013 uveljavljeno ZDDV-1G ter letos uveljavljeno novelo zakonodaje za hrambo elektronskih dokumentov ZVDAGA-A, ki omogočata, da podjetja svoje papirne prejete in izdane račune v celoti zamenjata z elektronskimi oblikami.

Podjetje Genis je pionir e-poslovanja v Sloveniji in ima že več kot 10 let registrirane blagovne znamke informacijskih rešitev za elektronsko poslovanje v nabavnem procesu. Ker je izmenjava e-računov le del kompleksnega procesa e-poslovanja pri nabavi in prodaji, so Genisovi strokovnjaki predstavili tudi izvedbo brezpapirnega poslovanja vzdolž celotne nabavne verige. E-poslovanje v nabavni verigi na strani prodaje vključuje informacijske rešitve in storitve i-Računi za pripravo, potrjevanje in distribucijo elektronskih računov. Na strani nabave pa podjetja z uporabo informacijske rešitve e-Računi® prejete elektronske račune v različnih oblikah hitro vključijo v svoje procese. S tem si zagotovijo učinkovito rešitev prejema e-računov, po drugi strani pa si zagotovijo preglednost, poenostavitev in avtomatizacijo delovnih postopkov, povezanih z obdelavo in potrjevanjem računov, obvladovanjem stroškov ter poročanjem.

Delavnica je v zadnjem delu postregla še s praktično predstavitvijo Genisovega inovativnega spletnega programa i-Računi (www.i-racuni.si), ki je požel veliko zanimanje med udeleženci. Gre za podjetnikom prilagojeno storitev, prek katere hitro izdelajo in pošljejo e-račun, poleg tega pa še obvladujejo cenik, zbirko kupcev ter spremljajo njihove obveznosti in obvladujejo finančni tok. Udeleženci so prejeli tudi promocijske kode za 1-mesečno brezplačno uporabo storitve i-Računi.

Dostop do preizkusne različice storitve i-Računi je na voljo tukaj: https://i-racuni.genis.si/iRacuni/Users.nsf/.

E-poslovanje v ZDDV-1G
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke