Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje
domov >  Aktualno >  Novice

Lotus praznuje 25 let
06. 12. 2014 08:47:58

Po četrt stoletja pionirskega sistema za skupinsko delo, dokumentne sisteme in e-poslovanje je IBM Notes vodilna platforma za mobilno delo.

V nedeljo, 7. decembra mineva 25 let, odkar so Ray Ozzie, Tim Halvorsen in Len Kawell iz podjetja Iris Associates razvili prvo verzijo program Plato Notes (Lotus Notes). Razvoj programa je financiralo podjetje Lotus Development Corp., tedaj sicer bolj poznano po programu za urejanje preglednic Lotus 1-2-3. Podjetje Iris je Lotus leta 1994 kupilo za 84 milijonov dolarjev, že leto kasneje pa je celotno dejavnost podjetja Lotus prevzel IBM za približno 3 milijarde dolarjev. Za razširitev sistema Lotus Notes v Sloveniji, kot prve integrirane platforme za e-pošto, skupinsko delo, upravljanje z dokumenti in delovnimi postopki ter razvoj dokumentno usmerjenih aplikacij, pa je zaslužen Stane Štefančič, danes predsednik uprave podjetja Genis.

Prav Lotus Notes, sedaj IBM Notes,  je postavil temelj vsem današnjim sistemom za brezpapirno poslovanje. Kot strežniški sistem za poslovne aplikacije ga uporabljajo v številnih podjetjih, finančnih ustanovah in v javni upravi. »IBM Notes še danes ponuja za vsaj eno raven več kot ostale tehnološke platforme za upravljanje z vsebinami in skupinsko delo. Gre za nabor razvojnih in izvajalskih zmožnosti ter storitev, ki omogočajo hiter razvoj procesno dovršenih dokumentnih aplikacij, s katerimi lahko organizacije podprejo praktično vse elektronske delovne postopke in jih nadgradijo z zmožnostmi za sodelovanje in komunikacijo, od skupnih prostorov, e-pošte, takojšnjega sporočanja do družabnega mreženja,« je razložil Janko Štefančič, direktor podjetja Genis.

Sistem zaradi širokih zmožnosti za delo z dokumenti, informacijami, podatki in postopki ostaja med vodilnimi tehnologijami, ki se uporabljajo za izdelavo zmogljivih in varnih aplikacij za e-poslovanje in mobilno delo. V Genisu so kljub podpori različnim spletnim in podatkovnim tehnologijam ter aplikativnim arhitekturam ohranili razvoj na tehnologijah IBM Notes in Domino. Tako danes ponujajo obsežen nabor poslovnih informacijskih rešitev, od elektronskega poslovanja v nabavnem in prodajnem procesu, trženja in dela s strankami, do obvladovanja organizacije, tehnologij, kadrov, projektov in proizvodnje. Te tehnologije so uporabili tudi pri razvoju najsodobnejših mobilnih poslovnih rešitev, za podporo pri terenski prodaji izdelkov in storitev, upravljanje vzdrževanja ter za mobilno vodenje in odločanje pri projektih in v ključnih poslovnih procesih.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke