Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Europlakat digitalno posluje od prejema do plačila računa
27. 03. 2019 11:18:42

Z digitalizacijo procesa od prejema do plačila računa so zmanjšali napake, pohitrili postopek poravnavanja obveznosti do dobaviteljev ter prihranili stroške za pisarniški inventar.

V podjetju Europlakat so se za digitalno poslovanje z dobavitelji odločili zaradi optimizacije nabavnega procesa in avtomatizacije obdelave prejetih računov. Trenutno prejemajo od dobaviteljev že skoraj 80 odstotkov eračunov, ki se enako kot preostanek papirnih računov stekajo v informacijsko rešitev Genis e-Računi.

Pred prehodom na elektronski prejem in delotok potrjevanja računov, so papirne račune skenirali in pošiljali v potrjevanje prek e-pošte. Potrjevalci so se med sabo čakali, postopek je bil nepregleden in zamuden. »V Sloveniji poslujemo na štirih lokacijah, tako da smo prej čakali tudi po 3 dni, da smo zbrali skupaj dokumente za posamezen prejet račun. Vodja distribucije, ki nadzoruje plakate, je na primer ob petkih prihajal v podjetje, da je potrdil račune. To pomeni, da se ga je čakalo,« je izpostavil Boštjan Berčan, pomočnik direktorja v Europlakatu. Sedaj so pri potrjevanju vsi dokumente takoj pri roki, potrjevalci lahko račune potrdijo sproti, vedno in povsod, vodstvo tudi prek mobilne aplikacije m-Računi.

S povezavo e-Računov in računovodskega programa so avtomatizirali knjižbe in odpravili ročno vnašanje podatkov v glavno knjigo, pri čemer je celoten proces likvidacije faktur podprt še s pripravo in vodenjem plačil. »Navajeni smo, da plačamo na valuto. Sedaj je to le še bolj enostavno, saj se podatki iz potrjenih prejetih računov samodejno prenesejo v plačilne naloge. Poleg tega imajo uporabniki takoj na voljo vse informacije o tem, kaj se dogaja s posameznim računom, vključno z izvedbo plačila,« je še povedal Berčan.

Celoten proces poteka popolnoma elektronsko, kar pomeni bistveno manj napak. Podatke vnesejo le pri dobavitelju, zaposleni v podjetju pa jih samo kontrolirajo – vse do računovodskega sistema. Vse elektronsko prejete in izdane račune hranijo samo še v elektronski obliki, v e-Računih, kar pomeni, da so na letni ravni prihranili vsaj polovico arhivskih omar in fasciklov.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke