Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Kako so v Komunali Radovljica z digitalizacijo povečali učinkovitost
25. 06. 2019 22:28:38

Javna podjetja, kot je Komunala Radovljica, pospešeno uvajajo digitalizacijo, saj želijo za opravila z nizko dodano vrednostjo porabiti čim manj časa in denarja ter hkrati s svojo dejavnostjo čim manj obremenjevati okolje.

V Komunali Radovljica so se zaradi prevelike porabe časa za obravnavo določenih dokumentov že leta 2013 odločili za prehod na eposlovanje. »Težave so nas primorale v optimizacijo. Izkazalo se je, da je na trgu na voljo več možnosti. Najbolj primerno rešitev smo našli pri Genisu, ki je bil tudi najugodnejši ponudnik,« je povedal Matija Žiberna, direktor Komunale Radovljica.

Uvedli so procesni dokumentni sistem e-GenDoc, najprej modul e-Pisarna za vodenje prejete in oddane pošte ter internih dokumentov, nadaljevali pa z e-Računi za likvidacijo računov in e-Pogodbami za obvladovanje pogodb in aneksov. »Potrjevanje in iskanje računov potekata bistveno hitreje, izboljšala se je tudi preglednost nad pogodbami, saj sistem samodejno opozarja odgovorne o preteku pogodb,« je povedal Žiberna. Uvedli so tudi rešitev e-Odsotnost, prek katere vodijo postopek odobravanja dopustov. Direktor in vodje so s tem pridobili boljši pregled nad kadri, na primer kdaj so na dopustu in o stanju njihovega dopusta. To pripomore tudi k boljši organizaciji dela.

Vodstvo spodbujalo zaposlene

Prehod na nov način dela je bil zahteven, predvsem zato, ker zaposleni novosti navadno sprejmejo z nezaupanjem. Ključno vlogo pri uvajanju je odigralo vodstvo, ki je zaposlene nenehno spodbujalo. »Razlogi za uvedbo so bili lažje obvladovanje dokumentov ter učinkovitejše in boljše delo, kar se je s časom tudi potrdilo,« je izpostavil Žiberna. V Komunali Radovljica so z uvedbo e-GenDoca dosegli izjemne optimizacijske učinke, saj so pospešili procese, odpravili postopkovne napake ter znižali stroške za papir, tiskanje in pisarniški material.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke