Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Hotelirji med prvimi pri uvajanju mobilnega poslovanja
06. 12. 2018 08:30:14

V največjih hotelskih verigah na obali so z m-Računi dodatno izboljšali  učinkovitost brezpapirnega potrjevanja prejetih računov: mobilno podpisovanje prejetih računov je enostavno, hitro in varno.

Uporaba mobilnih naprav pri poslovanju še zdaleč ni tako zaživela, kot je bilo pričakovati ob pojavu pametnih telefonov. Zaposleni na vseh ravneh imajo pri sebi vedno bolj zmogljive mobilne naprave, že prave računalnike, ki pa razen takojšnje dosegljivosti za telefonski pogovor ali sprejemanje službene e-pošte pravzaprav nimajo velike dodane vrednosti za posel. Čeprav se število mobilnih aplikacij nenehno povečuje, še vedno manjkajo aplikacije, ki bi zaposlenim poenostavile delovne postopke, podjetjem pa pohitrile poslovne procese.

Za hotelska podjetja je značilno, da se poslovanje izvaja na različnih lokacijah, pri čemer so zaposleni zaradi narave dela pogosto oddaljeni od svojih delovnih prostorov. Zato niti ne preseneča, da so novo Genisovo mobilno spletno aplikacijo m-Računi za podpisovanje prejetih računov med prvimi uvedli prav hotelirji.

Povečali so hitrost procesa

Zaposleni v turistični branži so zelo mobilni, še posebej v lokacijsko razvejani skupini Hoteli Bernardin. Pri opravljanju svojih nalog izven pisarn običajno nimajo s sabo prenosnega računalnika temveč pametni telefon, ki je zato idealen vmesnik za potrjevanje računov.

»Mobilne poslovne rešitve so že dolgo del našega vsakdana in v procesu posodobitve obstoječih in vpeljave novih rešitev v našem podjetju smo takoj, ko je bilo mogoče, izkoristili možnost, ki jo ponuja Genis z rešitvijo m-Računi,« je povedal Andrej Čušin, pomočnik uprave v Hoteli Bernardin, d. d.

Kot je še povedal Čušin, si danes v poslovnem svetu težko predstavljamo življenje brez pametnega telefona, saj ta omogoča koriščenje najrazličnejših aplikacij in rešitev, kamor sodijo tudi m-Računi. »Največja korist, ki jo v dinamični panogi, kot je turistična vidimo v m-Računih, je seveda možnost pregleda in potrjevanja računov kjerkoli in kadarkoli, saj s tem omogočamo, da procesi tudi v tem delu poslovanja tečejo hitreje in enostavneje.«

Mobilno je hitrejše pa še vedno varno

Z uvedbo m-Računov so pohiteli tudi v Istrabenz Turizmu – hotelska veriga LifeClass Hotels & Spa Portorož. Odobravanje in podpisovanje računov v tem podjetju poteka v več stopnjah, od razdeljevanja stroškov po stroškovnih mestih do odobritve glede na stroškovno mesto in samega podpisa. Ker imajo več lokacij, je dodaten izziv predstavljalo kroženje papirnih računov. Zaradi ročnega postopka so nastajale zamude, poleg tega pa so pogosto iskali, pri kom se račun trenutno nahaja in v kakšni fazi potrditve je.

»Z uvedbo e-Računov smo postopek izredno skrajšali in uvedli red. A vendar, ker je podpisnikov malo, računov pa precej, se nam je dogajalo, da so bili računi sicer pravilno razdeljeni in pregledani, podpisniki pa jih zaradi drugih nalog niso uspeli podpisati na svojem računalniku,« je pojasnil Branko Skela, izvršni direktor za IS in RPP v Istrabenz Turizem, d. d.

Uvedba m-Računov se je pokazala kot odlična rešitev, saj lahko podpisnik sedaj odobri oziroma podpiše račun preko svojega telefona. »Največja prednost aplikacije m-Računi je vsekakor ta, da podpisniku omogoča podpis od kjerkoli, kadarkoli ter s katere koli mobilne naprave in to ob nespremenjenih varnostnih zahtevah in organizacijskih pravilih, kot veljajo znotraj podjetja,« je še poudaril Skela.

Prihajajo nove mobilne rešitve

Potenciali, ki jih lahko podjetja izkoristijo z mobilnimi aplikacijami, ob vse širšem izvajanju poslovnih procesov izven matičnih lokacij podjetja iz dneva v dan samo še naraščajo. m-Računi je ena prvih iz nove generacije Genisovih mobilnih aplikacij, ki uporabljajo inovativno mobilno platformo m-GenDoc. V podjetju načrtujejo, da bodo v kratkem ponudili še več mobilnih aplikacij, in to za različne delovne postopke, kjer se potrebuje čim hitrejši odziv. Tako lahko uporabniki Genisovega procesnega dokumentnega sistema e-GenDoc ter posameznih informacijskih rešitev pričakujejo prilagojene mobilne aplikacije, na primer za nabavo,  prodajo, kadrovski menedžment, vodenje ter splošne zadeve.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke