Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje

Iz prakse: prihranite si en mesec in pol dela s samodejno pripravo knjige oddane pošte
10. 07. 2018 01:22:29

e-Pisarna® na osnovi dokumentov za odpremo, ki jih vnesejo že uporabniki v oddelkih, samodejno generia popis oddane pošte.

Vedno sem na pošti z zanimanjem spremljal ljudi, ki so prinašali na kupe pošiljk in zraven oddali še rumeno knjižico. Pravzaprav sem jim bil vedno nevoščljiv, ker so šli mimo vrste, jaz pa sem za eno priporočeno pošiljko lahko stal v vrsti tudi četrt ure ali več. Ob neki priložnosti sem na okencu tudi povprašal, za kaj gre in izvedel, da se v primeru sklenjene pogodbe poleg pošiljk odda še knjigo, v kateri so na obrazcih popisane oddane pošiljke in da en izvod tega obrazca Pošta Slovenije doda kot prilogo k mesečnemu računu.

Ko so mi kolegi iz razvoja dali dostop do zadnje verzije e-Pisarne, sem v razdelku za oddano pošto takoj opazil rumeno ikono z rogom in zraven napis: Oddajna knjiga. Kliknil sem nanjo in hop, pred mano je bil obrazec oziroma seznam z vsemi pošiljkami, ki so bile pripravljene za odpremo tisti dan. Seznam sem v naslednjem trenutku tudi natisnil, lahko pa bi ga tudi shranil v različne vrste datotek, od PDF do spletnih in excelovih datotek.

Seveda sem takoj pomislil na ljudi, ki prinašajo na poštne urade oddano pošto in zraven tiste mične rumene knjižice, v katerih so ročno vpisane oddane pošiljke.  Nisem rabil veliko časa, da sem približno izračunal časovni učinek pridobitve Oddajne knjige v e-Pisarni. V primeru ročnega vpisa 50 oddanih pošiljk je prihranek približno ena ura dnevno oziroma okrog 260 ur na leto – mesec in pol dela! In to samo zaradi samodejnega kreiranja popisa oddane pošte!

Vseeno pa me je zaskrbelo, ali bi imel s takšnim popisom oddane pošte kakšno težavo na Pošti Slovenije– saj veste, zaradi obrazcev v rumeni knjižici. Kot pravi nejeverni Tomaž sem zato zadevo preveril že ob prvem opravku na poštnem uradu, kjer mi je zaposlenka prijazno razložila, da lahko obrazec sestaviš tudi sam in ga oddaš v dveh izvodih.  Z e-Pisarno smo tako ustvarili še eno izboljšavo, ki glede na zmanjšanje porabe časa in povprečno bruto plačo že srednjemu podjetju vsako leto v »šparovček« doda 2.600,00 evrov.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke