Domača stran podjetja Genis d.o.o.
  Domov e-Poslovanje Mobilno poslovanje e-Uprava Storitve Tehnologije Aktualno O podjetju
Aktualno
Vsi
Dogodki
Sporočila za javnost
Novice
Clanki
Izkušnje
domov >  Aktualno >  Clanki

Povečajte dobiček z učinkovitejšo nabavo
22. 06. 2016 13:36:04

Genis dPortal za 20-odstotkov izboljšuje učinkovitost nabave.

V nabavnem procesu se skriva ogromno prihrankov, tako v majhnih kot velikih podjetij, kjer stroški dosegajo milijonske vrednosti. 100.000 evrov prihranka pri nabavi neposredno ustvari 100.000 evrov čistega dobička, zato je vsak odstotek znižanja nabavnih stroškov izredno pomemben za uspešnost poslovanja.

Podjetja v nabavnem procesu izgubljajo veliko. »Že samo stroški poslovanja so v primeru papirnega in neavtomatiziranega poslovanja visoki, tako z vidika materiala in sredstev kot tudi porabljenega časa,« je izpostavila Ana Štefančič, vodja trženja in prodaje v podjetju Genis. Z uvedbo e-poslovanja se stroški delovanja nabave znižajo za 20 odstotkov! Prihranki pa se skrivajo še v učinkovitosti dostopa do podatkov, prenosa informacij in komunikacije, tako znotraj podjetja kot z dobavitelji. Kot ugotavlja Štefančičeva  zmanjšanje administracije in s tem pridobljen čas ustvarja vzvode še za precej večje finančne in operativne učinke.

S tem, ko se sprosti čas in izboljšajo informacije, se lahko nabavniki bolj posvetijo delu z dobavitelji in iskanjem novih rešitev. To pomeni, da lahko nabavljajo po nižjih cenah, dobijo večje rabate in ugodnejše plačilne pogoje. Boljši odnosi z dobavitelji in s tem delovanje celotne oskrbne verige prispevajo h kakovostnejšim in zanesljivejšim dobavam. To pa omogoča znižanje zalog in hitrejši odziv na zahteve kupcev, s čimer ustvarja dodatno konkurenčno prednost.

Specialisti imajo rešitev

V podjetju Genis, ki je že več kot 20 let eden vodilnih ponudnikov elektronskega poslovanja v nabavnem procesu, so izdelali inovativno informacijsko rešitev SRM (supplier relationship management) za poslovanje z dobavitelji dPortal. Ta informacijska rešitev, ki jo ponujajo tako v namestitveni kot storitveni – oblačni različici, naslavlja ključne izzive, s katerimi se srečuje sodobna nabava. V Genisu so namreč  še pred njenim razvojem raziskali potrebe nabavnikov in odkrili, da rabijo rešitev, ki bi jim:
 • znižala stroške poslovanja in pomagala pri ustvarjanju časovnih prihrankov;
 • prispevala h krepitvi in poenostavitvi sodelovanje z dobavitelji;
 • zagotavljala transparentne in enotne informacije za oskrbno verigo;
 • zmanjšala napake pri naročanju in dobavi;
 • skrajšala čas izvedbe naročila - od nabavnega zahtevka do dobave.

dPortal nadgrajuje interno poslovanje, ki se izvaja prek dokumentnih (EDMS) ter poslovnih informacijskih sistemov (ERP) s popolnim elektronskim poslovanjem z dobavitelji. S tem vzpostavlja digitalizacijo nabavnega procesa, ki obsega vse vidike medpodjetniškega poslovanja:
 • obvladovanje odnosov s dobavitelji;
 • priprava ter vsebinsko in časovno vodenje nabavnih poslov, dokumentov ter interakcij;
 • elektronsko pošiljanje in sprejemanje dokumentov ter digitalno podpisovanje (pogodbe);
 • mobilnost ter stalna razpoložljivost informacij ter dokumentov;
 • sodobna elektronska komunikacija z dobavitelji ;
 • povezovanje sistemov (ERP, EDMS, SCM …).

Enoten sistem za nabavo in prodajo

dPortal temelji na informacijski rešitvi Genis i-Posli, ki je namenjena vodenju nabavnih in prodajnih poslov. »Posebnost i-Poslov je v tem, da podpirajo obe vlogi podjetja v oskrbni verigi - nabavno in prodajno. To v praksi pomeni, da se informacije med ključnimi poslovnimi funkcijami pretakajo hitreje, večja pa je tudi preglednost poslovanja,« je še razložila Štefančičeva. Digitalizacija prodaje in nabave, ki jo omogočajo i-Posli temelji na brezpapirnem povezovanju in sodelovanju - med sodelavci in oddelki znotraj podjetja ter s poslovnimi partnerji. Kot pravijo v Genisu rešitev poveča prožnost podjetja in ob večji učinkovitosti ustvarja boljši poslovni rezultat.
 
Informacijske rešitve
e-Pisarna®
Prilagodljivo upravljanje delovnih tokov
e-Računi®

e-Naročila
e-Pogodbe
e-Seje / e-Sestanki
e-OrgDok
e-Ukrepi
e-Potni nalogi
e-TehDok®
e-Panel
e-Uprava
Javni registri
Sodobno delovno mesto
Potovalni dokumenti
Podpora odločanju
Interoperabilnost
Storitve
Razvoj programske opreme
Sistemske storitve
i-Računi
SimplDox
Tehnologije
Oracle Gold Partner
IBM Silver Partner
Microsoft Certified Partner
O podjetju
O nas
Kje smo
Nagovor
Partnerstva
Zgodovina
Partnerji Zaposleni   Kontakt Prijava na Genis novičnik Politika o varstvu osebnih podatkov Pravno obvestilo Piškotki Blagovne znamke